7

Distribution i Göteborg och Västsverige

Vi på HML är experter på distribution och transport av alla typer av gods och kan distribuera godset till vart kunden än önskar. Oavsett om det handlar om distribution av mindre gods med kort varsel eller regelbundna leveranser i både när och fjärran, kan vi skapa smarta och kostnadseffektiva lösningar för dig.

Vi har ett brett utbud av bilar i olika storlekar – från små lätta lastbilar för snabba bud eller mindre styckegodstransporter till större lastbilar med en lastförmåga på upp till ca 13 ton. Samtliga bilar är utrustade med bakgavellift och öppningsbar sida vilket underlättar lastning och lossning av gods.

Vi har även trailer-ekipage med en lastförmåga på 26–28 ton och bil & släp-ekipage med en kapacitet på 44 ton. Vi kan hantera allt från pallgods till ömtåligt, farligt, stort eller smått. Dessutom har vi tillstånd att transportera ADR-gods och farligt avfall. Kort sagt, oavsett vad dina distributionsbehov är så har vi redskapen att lösa uppgiften.

Vi trafikerar främst Göteborg och Västra Götaland men har regelbundna turer till Borås, Alingsås, Uddevalla och delar av Halland. Är du verksam utanför Västra Götaland – tveka inte att höra av dig!

Vår distributionsavdelning kan garantera snabba och tillförlitliga leveranser till konkurrenskraftiga priser. Oavsett hur ditt behov ser ut kan du vända dig till oss och lita på att ditt gods distribueras i tid och till rätt plats.

Kontakta vår distributionsavdelning

 – för alla typer av distributionsstransporter

Snabb distribution med bud

Behöver du snabb distribution av mindre sändningar? Ibland är kvickheten viktigare än volymen.

Våra lätta lastbilar är perfekta för budleveranser och kan distribuera gods upp till 8 ppl som väger max 800 kg. Med smidig utrustning som säckkärror och pallyftare kan vi snabbt och effektivt leverera godset till önskad destination.

Denna typ av distribution med bud är idealiskt för transporter i innerstaden då de lätta lastbilarna är smidiga och kan ta sig fram även på trånga gator. Våra chaufförer kan vara på plats med kort varsel och lösa uppgiften så snabbt som möjligt.  

anläggningsbilar

Kyla och värme

Ibland kräver godsets karaktär att transporten utförs under särskilda temperaturförhållanden. Vi kör exempelvis bageriprodukter med kylbilar, som kan hålla varorna lagom kylda.

Är det istället gods som är känsligt för kyla och måste hållas varmt, har vi även bilar utrustade med värmeaggregat. Detta kan vara t ex kemikalier, blommor med mera.

För mindre sändningar har vi speciella pallhuvar som kan användas både för att hålla kyla och värme.

HML

Distribution av specialgods

Vad det än är som behöver transporteras så gör vi allt för att hitta bra och effektiva lösningar.

Har du gods som är ömtåligt och oemballerat? Det är inga problem för våra chaufförer. Vi tar med oss material ut så att vi kan emballera och lastsäkra godset på rätt sätt inför distribution. När vi distribuerar specialgods kan vi ofta sköta hela linan från emballering och lastsäkring till transport och avemballering för att sedan ställa godset på rätt plats. Det gäller framför allt kontorsmaskiner, storköksutrustning och liknande. Självklart tar vi med returer och eventuellt emballage tillbaka.  

Har du gods som verkar ” krångligt”? Kontakta oss så kan vi gemensamt hitta en lösning.

anläggning

Distribution av bygglogistik

Låt oss vara den kompletta samarbetspartnern för distribution och transport vid ert bygge. Gemensamt lägger vi upp en tidsplan, tar emot varuleveranser i de olika stegen i bygget och lagrar tills det skall användas i byggprocessen. Vid avrop eller på fastställda tider transporterar vi ut det ni behöver, vare sig det behövs kranbil, bakgavellift eller om ni behöver avfallscontainrar.

Vi på HML letar alltid efter hållbara lösningar och kan i samband med varuleveranser ta med lämpligt avfall i retur.

anläggningsbilar

Distribution av styckegods

Det finns många tillfällen då det är fördelaktigt att kunna vända sig till en trygg partner för distribution av styckegods. Kanske finns det ont om säkra utrymmen att förvara byggkomponenter och annat på ditt nuvarande bygge. Kanske driver du en webbutik i dagsläget och behöver hjälp att hantera och distribuera ökade volymer av varor som säljs.

Vi har lång erfarenhet av att distribuera styckegods i Göteborg med omnejd och kör även naturligtvis chartrade turer dit kunden vill.

Tack vare vår avdelning för lager och terminal kan vi lösa hela kedjan. Allt från rent omex och leverans, till lagerhållning, orderplock, paketering, avemballering och transport går enkelt för oss att lösa. Vi har utrustning och kompetens för att hantera alla typer av styckegods och ser till att det levereras säkert och i tid.

I stort sett alla våra bilar har tillstånd att transportera ADR-gods och flera av dem har även tillstånd att köra både vanligt och farligt avfall. Vi är specialiserade på ”dörr till dörr”-transporter och har bilar som kan gå i hela Europa. Vid behov av dubbelbemanning eller spårning ordnar vi självklart det också.

Kontakta vår distributionsavdelning för mer information om hur vi kan hjälpa dig att distribuera ditt styckegods på ett effektivt och säkert sätt.

anläggningsbilar
Stefan Carlsson

Stefan Carlsson

Trafikledare

Daniel Kristiansson

Daniel Kristiansson

Trafikledare

Anita Pikkarainen

Anita Pikkarainen

Trafikledare

Annika Palmgren

Annika Palmgren

Avdelningsansvarig / säljare Distribution

Kontakta oss! Hör av dig till oss om du vill veta mer om någon av våra tjänster.